IOAN BOCA FOTOGRAF NUNTA

Acesta este blogul personal pentru fotografie de nunta.Aici puteti gasi cele mai recente fotografii de nunta,albume foto de nunta si multe altele.

TRASH THE DRESS - Partea a III-a

           LOCATII
    Sedintele foto TRASH THE DRESS presupun locatii neobisnuite si deosebite. Rochia de mireasa poate fi murdarita, udata, rupta… dar nu este obligatoriu. Se pot face si sedinte TRASH THE DRESS “curate”.
    Pentru alegerea unei locatii in care se va desfasura sesiunea foto exista multe variante pentru care se poate opta: de la peisaje rustice la cele pustii, de la malul marii sau ceva mai salbatice dar si mai periculoase de la munte. Strazile si cartierele vechi ale oraselor, zone parasite cu ruine, caile ferate, sunt deasemenea atractii pentru multe cupluri.
    -Sedintele ‘WET” – se pare ca sunt cele mai populare. Presupun locatii cu apa (ocean, mare, lac, rau, mlastina)
    -Sedintele “URBAN” – sunt cele mai accesibile si pot fi folosite in acest scop diverse locatii din orase: locuri de joaca, parcuri de distractii, poduri, cimitire de masini, ziduri cu grafitti etc.
    - Sedintele “COUNTRY” – au loc de obicei in locatii mai rustice, ferme, campuri etc.
    -Sedintele “CREEPY” – la aceasta categorie se prefera locatii mai maisterioase cum ar fi cladiri parasite, cetati, castele, ruine etc.
    -Sedintele “EXTREM” – pot fi doua tipuri: locatie extrema sau actiuni extreme. In cazul al doilea consecintele acestor actiuni este o rochie de mireasa distrusa la porporiu.









LAURA & OVIDIU

    

TRASH THE DRESS - Partea a II-a



                                
                            CONCEPT
    Un fotograf din LAS VEGAS, JOHN MICHAEL COOPER, in anul 2001, a inventat acest nou trend, pe motiv ca doreste sa creeze niste imagini extraordinare, in care sa contrasteze eleganta miresei cu diverse locatii neobisnuite.
    “Ideea era sa aplicam idei din moda si cinema pentru fotografiile de nunta, ducand miresele in locatii mai neobisnuite. Nici nu mi-a trecut prin minte ca va deveni atat de populara aceasta practica.”
    Initiatorul acestui concept sustine ca “este fantastic ca oamenii isi asuma si niste riscuri in legatura cu fotografiile de nunta. In urma cu zece ani nu puteai convinge o mireasa sa paseasca pe iarba. Acum se rostogolesc chiar si in noroi pentru o fotografie reusita.”
    Enciclopedia WIKIPEDIA spune ca ideea de a “TRASH”-ui rochia de mireasa dateaza de prin anul 1998 cand in serialul SUNSET BEACH a fost filmata o scena in care MEG CUMMINGS a intrat imbracata in ocean pentru a-si distruge rochia.

RITUALURI, TRADITII SI OBICEIURI DE NUNTA-I

    “Ritualurile de trecere sunt o categorie de ritualuri care marcheaza ciclurile vietii unei persoane, trecerea de la o etapa la alta, de la un rol sau o pozitie sociala la alta, integrand experientele umane si culturale cu scop biologic: nasterea, reproducerea si moartea. Aceste ceremonii stabilesc diferentele esentiale, observate in toate grupurile, dintre tineri si batrani, barbati si femei, morti si vii.”  -  MIRCEA ELIADE

    Toate ritualurile, traditiile, obiceiurile si – de ce nu – superstitiile au o profunda legatura cu vremurile stravechi in care oamenii traiau intr-o lume magica si isi desfasurau viata dupa ritualuri si traditii care dadeau sens si inteles oricarui gest. Cu totii ne nastem cu o inclinatie spre magic, spre ritual, spre ocult. Credem in destin, in noroc si ghinion, in rostul fiecaruia dintre noi pe pamant. De fapt, nunta in sine este un mare rit de trecere pe care fiecare trebuie sa-l traiasca pentru a merge mai departe. Este o treapta in devenire, sfarsitul “adolescentei sociale” si intrarea in randul “celor asezati”.
    In societatile arhaice ritualurile aveau rolul de a facilita trecerea de la o etapa la alta a vietii sau de la un statut social la altul. Mai mult decat atat, accesul la o alta etapa existentiala nu-ti era permis decat in acest mod, iar aceste ritualuri erau respectate si valorizate de catre toti membrii societatii respective. Ritualurile de trecere indica individului ca ceea ce traieste are un sens. Ele il repun in legatura cu misterele vietii si mortii si ii aduc aminte fara incetare ca dimensiunea sacrului face parte din viata si il ajuta pe individ in aceste etape care sunt de fapt crize de evolutie necesare si benefice care ne afecteaza pe toti in momentele cheie ale vietii noastre.
    Aceste ritualuri difera de la o zona geografica a tarii la alta, doar ritualul casatoriei religioase fiind pastrat acelasi in cadrul Bisericii ortodoxe romane.
    Principalele ritualuri, traditii si obiceiuri de nunta la romani sunt: bradul, barbieritul mirelui, hora miresei, ruperea turtei, dansul gainii, gatitul miresei, legatul miresei, scosul voalului, aruncatul buchetului miresei, aruncatul jartierei miresei, s.a.
    In prezent aceste ritualuri si traditii si-au pierdut valoarea si incarcatura mistica devenind niste obiceiuri pastrate din mosi-stramosi, fara a se mai gandi cineva la semnificatia lor.